czwartek, 2 kwietnia 2015

Nowość z figą

Czym wyróżnia się żołądkowa gorzka wśród innych alkoholi ? Skąd bierze się jej bursztynowy kolor i słodko - gorzki smak ? 
Otóż tajemnica tkwi w unikalnej kompozycji smaków; gorzkiej pomarańczy, karmelu i korzennych przypraw. Oprócz tradycyjnej żołądkowej gorzkiej możemy spróbować kilka jej odsłon w tym żołądkową gorzką z miętą i z czarną wiśnią, a teraz również z figą. 



Jak podawać żołądkową gorzką? 
Najlepiej samą w małym kieliszku lub w towarzystwie plastrów pomarańczy oprószonych cynamonem, pieprzem cayenne, kardamonem lub kakao.




Żołądkowa ma bardzo przyjemny smak, konsystencję i zapach. Jest słodka i lekko klejąca. Pije się ją prawie tak dobrze jak mocną nalewkę. Polecam ją także do drinka: lód, sok pomarańczowy i sprite. 

Dla mnie prawdziwa rewelacja !

3 komentarze: